RoseArt Dekoráció

Színek az esküvőn

A szín a világ legizgalmasabb alapanyaga,

hiszen mindannyiunkra hat, környezetünk a színek és a textúrák révén válik elbűvölően gyönyörű életterünkké.Ha egy színre gondolunk, nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz az árnyalat jelenik meg a képzeletében. Például ha azt mondom sárga, valakinek a napsárga, valakinek a citromsárga, de van akinek az arany szín jut eszébe. És akkor még nem beszéltünk a textúrákról, mert ahány felület, a szín annyiféleképpen jelenik meg. Nézzük, hány árnyalattal is tudunk dolgozni:

Mindannyian más és más módon érzékeljük a színeket. 

Számtalan külső tényező, köztük a világítás, a környező színek és felületek is befolyásolják azt. Általában a menyasszonyoknak határozott színelképzelése van, a leggyakrabban a rózsaszín, a zöld, a krém, a bordó. Ha magunknak készítjük el az esküvői dekorációt, szerencsés ha tisztában vagyunk a színek között meglévő harmónia, illetve disszonancia természetével. Hiszen így sokkal könnyebben tudjuk megteremteni az esküvő színvilágát.

Rövid színelmélet

A három elsődleges szín a vörös, a kék, és a sárga. Amikor ezeket a színeket összekeverjük, létrejönnek a másodlagos színek: a zöld, a narancs és az ibolya, a szomszédos színek keverékeként pedig kialakulnak a harmadlagos színek: sárgászöld, sárgásnarancs, vörösesnarancs, vörösesibolya, kékesibolya, kékeszöld. A képzeletbeli körön végighaladva rögtön érzékelhetjük a harmóniát az egymás mellett álló színek között. Az a színösszeállítás, amelyben a sárga, a citromsárga, a narancssárga és a téglavörös szerepel, mindig jól fog mutatni.

A színkör egymással szemben álló színeit kiegészítő színeknek nevezzük,

ezek annyira különbözőek, hogy ütik egymást, azonban ügyesen használva egy kevés kiegészítő színnel lenyűgöző hatást érhetünk el az esküvői helyszín dekorálása során. Egy élénk türkiz asztaldekoráció csodásan mutat egy lágy narancs-barack térben.

Az esküvő színeinek kiválasztásakor fontos, hogy olyan színeket és mintákat használjunk, amelyeket valóban a sajátunknak tudunk érezni, hiszen csak akkor fog belőlünk varázslatos hatást kiváltani.

Egyszerű színszabályok

A vörös minden árnyalata párosítható egymással, mint ahogyan a rózsaszínek is. A lágy narancsszínek komfortos hatást keltenek, de a sötétebb árnyalatokkal érdemes csínján bánni. A barna változatai jól párosíthatóak a naranccsal, illetve a türkiz és a szürke árnyalatai is jól illenek hozzá. A sárga remekül kiegészíti a zöldeket és a narancsokat. A kék és sárga változatai klasszikus kombináció egy vidám, friss környezethez. A zöldet gyakran használjuk semleges színként az egyensúly megteremtésére. Bizonyos árnyalatai, mint például a zsálya szinte az összes színnel kitűnően párosítható. A kékek jól illenek egymáshoz. A kék és zöld árnyalatai egymással is hatásosak: gondoljunk csak a minket körülvevő természetre. A lila tónusai jók egymással, de a legtöbb ember túl soknak érzi őket önmagukban. Hatásosan párosíthatóak a zölddel, kékes árnyalataik jók a kékekhez, míg a vörösbe hajló lilák szépek a lágy rózsaszínekkel együtt. A szürkék és a semleges színek is jól mutatnak egymás mellett egy visszafogott stílus kialakításakor. Szinte minden szín remekül vegyíthető a semleges árnyalatokkal, hogy szokatlan és feltűnő enteriőrt kapjunk.

A tapasztalatok alapján nagyon kevesen merik kombinálni a különböző színeket, pedig csodálatos hatást érhetünk el. 

2019 legtrendibb színe a Pantone szerint a Living coral, amely kitűnően párosítható a kék árnyalataival. Az összhatás pedig igazán lenyűgöző lesz!

Ha esküvőre készülsz, örömmel segítünk ötleteinkkel. Kérd ingyenes árajánlatunkat!

Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Esküvő a vírus árnyékában RoseArt Dekoráció

Esküvő a vírus árnyékában

2020. Nem egy szokványos év, főleg az esküvők tekintetében. Csak kapkodjuk a fejünket az aktuális híreket figyelve, és ránk száll a bizonytalanság: Halasszuk el a nagy napot? Tartsuk meg kis családi körben? Jövőre jobb lesz, legyen inkább akkor?

RoseArt Szülinapi - meglepi buli

Szülinapi meglepi buli – amitől igazán ütős lesz

Míg egyesek visszafogott családi születésnapról álmodnak, addig mások haveri körben képzelik el az eseményt, és legszívesebben kirúgnák a ház oldalát. Akármelyikről legyen szó, fel van adva a lecke a szervezőnek.

Legénybúcsú – avagy mitől döglik a vőlegény

Legénybúcsú – avagy mitől döglik a vőlegény

A klasszikus felállás szerint a vőlegény tanújának a feladata a legénybúcsú megszervezése. De mi történik akkor, ha bizonytalanság miatt nem sikerül megugrania a feladatot, nincs egy jó ötlete, vagy kitör rajta a frász? Ezt a témát járom most körbe. Érdemes tovább olvasnod pláne, ha te is tanú vagy.

Mitől lesz tökéletes az esküvő?

Talán az eljegyzés okozta izgalmak vagy a közös jövőről szőtt ábrándok teszik, de mind megtapasztalják az előzetes tervezés nehézségeit. Míg egyesek örömmámorban úszva vetik bele magukat az esküvőszervezésbe, addig másokon kitörhet a családtagok és a barátok által sem enyhíthető ara-para. De ez így van jól.