RoseArt Dekoráció

Legyen egyedi az esküvői meghívód

Függetlenül attól, hogy a klasszikus vagy hagyományos, esetleg kreatív, talán vicces szöveget szeretnél az esküvői meghívódra, bármelyiket is választod, vannak alapvető elemek, amikkel számolni kell. A jó hír az, hogy az esküvői meghívás etikett szabályai egyszerűek, de néhány szabályt be kell tartanunk.

A szabályok valójában sokkal egyszerűbbek, mint gondolnátok! Ezt a bejegyzést iránymutatásként készítettük a magazinunkban. 

Legyen gyönyörű az esküvői meghívó

Olyan esküvői meghívót kell átadnod a kedves (vagy “a-muszáj-meghívnom”) meghívottnak, ami egyrészt ízelítőt mutat a nagy nap dekorjából, másrészt felhívja a leendő vendégek figyelmét és informálja őket. Ezért a legfontosabb részleteket meg kell említeni a szövegben. Lebontottuk és részletesen elmagyarázzuk, mire kell figyelni az esküvői meghívó megtervezése során.

Több száz egyedi meghívó megtervezése után tudjuk, mi az, amire figyelned kell, és mik azok a hibák, amiket véletlenül se kövess el. Kérd ingyenes árajánlatunkat! Kattints ide: https://roseart.hu/eskuvoi-meghivo.

Az esküvői meghívódnak a következő elemeket kell tartalmaznia:

  1. Az esküvőre való felkérést (meghívást)
  2. A neveteket (A menyasszony és a vőlegény nevét)
  3. A dátumot és az időpontot
  4. A helyszínt
  5. A kötelező viseletet
  6. Külön RSVP kártyát

1. Az esküvőre való felkérés (meghívás)

A lehetőségek tárháza végtelen. Mutatunk pár felütő mondatot:

  • Szeretnénk, ha megtisztelne bennünket és kedves családjával emlékezetessé tenné számunkra e napot;
  • Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját, legyenek velünk életünk legszebb perceiben;
  • Szeretnénk, ha megtisztelnétek bennünket a jelenlétetekkel, majd közös életünk első óráit velünk töltenétek a vacsora színhelyén;
  • A király legkisebb lánya, Júlia kezét János lovag nyerte el. Kézfogójukra a násznép messze földről érkezett. Ezúton várják Önt és becses családját
  • Szeretnénk, ha Ön és kedves családja osztozna velünk a nap örömeiben, izgalmaiban és megtisztelnének jelenlétükkel

2. A menyasszony és vőlegény neve

Ezt úgy gondoljuk, senki sem szokta elfelejteni, viszont sokszor hallottuk már azt a kérdést, hogy teljes név, vagy csak keresztnév szerepeljen a meghívón? A teljes név elegánsabb, a keresztnév lazább. Rajtatok múlik. Amire figyelni kell: a vőlegény nevét mindig megelőzi a menyasszony neve.

3. A dátum és az idő

Mellőzzük a számokat, elegáns ha minél kevesebb számot írunk. A napszak kiírásakor használjuk az “órakor”, vagy a “fél hat után” megfogalmazást.

4. A helyszín

Az utcai cím általában nem szükséges, hacsak az elhagyása nem nehezíti a helyszín megtalálását.

5. Kötelező viselet, “Dress Code” az esküvőn

Az etikett azt írja elő, hogy elegánsan jelenjünk meg az esküvőn. Választható, hogy ez a meghívóra felkerüljön-e. Szerintünk, csak akkor érdemes erre helyet szánni a meghívón, ha nem az ünnepélyes, hanem lazább, egyszerű viseletet választjátok.

6. Külön RSVP kártya, (répondez s’il vous plaît) “répondesz szil vu plé”

Külföldön nagyobb divatja van, de lassan kezdi felütni már itthon is a fejét a válaszkártya intézménye. Általában a nagyobb esküvőkön szokták kérni, ahol a résztvevők száma magasabb, és fontos, hogy a vendégek visszajelezzenek. A 21. században, 2018. végén, úgy gondoljuk, van már kényelmesebb megoldás is, az esküvői weboldal elkészítése, ahol a vendégek egy kattintással, kényelmesen visszajelezhetnek, szemben az unalmas levélfeladással. Bár annak is megvan a maga varázsa, kinek mi…

Van már ötleted a meghívóra?

Van konkrét elképzelésed? Szuper! Segítünk, hogy minél hamarabb kézbe kaphasd! Még vacilálsz, vagy nincs ötleted? Semmi baj, segítünk! Legyen az egyszerű vagy exkluzív esküvői meghívó, mi megtervezzük neked! Kérd ingyenes árajánlatunkat!

Kattints ide: https://roseart.hu/eskuvoi-meghivo

Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Esküvő a vírus árnyékában RoseArt Dekoráció

Esküvő a vírus árnyékában

2020. Nem egy szokványos év, főleg az esküvők tekintetében. Csak kapkodjuk a fejünket az aktuális híreket figyelve, és ránk száll a bizonytalanság: Halasszuk el a nagy napot? Tartsuk meg kis családi körben? Jövőre jobb lesz, legyen inkább akkor?

RoseArt Szülinapi - meglepi buli

Szülinapi meglepi buli – amitől igazán ütős lesz

Míg egyesek visszafogott családi születésnapról álmodnak, addig mások haveri körben képzelik el az eseményt, és legszívesebben kirúgnák a ház oldalát. Akármelyikről legyen szó, fel van adva a lecke a szervezőnek.

Legénybúcsú – avagy mitől döglik a vőlegény

Legénybúcsú – avagy mitől döglik a vőlegény

A klasszikus felállás szerint a vőlegény tanújának a feladata a legénybúcsú megszervezése. De mi történik akkor, ha bizonytalanság miatt nem sikerül megugrania a feladatot, nincs egy jó ötlete, vagy kitör rajta a frász? Ezt a témát járom most körbe. Érdemes tovább olvasnod pláne, ha te is tanú vagy.

Mitől lesz tökéletes az esküvő?

Talán az eljegyzés okozta izgalmak vagy a közös jövőről szőtt ábrándok teszik, de mind megtapasztalják az előzetes tervezés nehézségeit. Míg egyesek örömmámorban úszva vetik bele magukat az esküvőszervezésbe, addig másokon kitörhet a családtagok és a barátok által sem enyhíthető ara-para. De ez így van jól.